Farstorps GoIF/Hästveda IF

Referat: Strövelstorps GoIF (9m) - Farstorps GoIF/Hästveda

Strövelstorp-Farstorp/Hästveda

3-4

Bortamötet mot Strövelstorp på annandagen spelades i ett härligt vårväder på en sandig och lite mjuk plan. Den sugande planen skulle under matchens gång visa sig drabba hemmalaget värst med ett flertal spelavbrott pga kramp. Farstorp/Hästveda inledde matchen strålande och redan under de första sekunderna var det bud på mål men det dröjde till den tredje minuten innan Elna går på en djupledsboll som sedan säkert skickas in i nätmaskorna. Dominansen är nu fullständig och det är bara en tidsfråga innan ledningen kommer att utökas. I minut tio bestämmer sig Elin för att en bra bit utanför straffområdet avlossa stora kanonen och tvåan ligger i kassen. I den femtonde minuten sticker Strövelstorp upp i en kontring men Emilia avvärjer den med en excellent utrusning. Räddningen höll på att kosta oss dyrt då hon även får en kraftig smäll mot ansiktet med blodbad som följd. Rutinerade tränare får efter några minuter stopp på blodflödet med rejäla bomullstussar och Emilia kan åter ställa sig mellan stolparna. I minut 22 beslutar sig hemmalaget för att spela handboll i straffområdet och domaren pekar på straffpunkten. Elin stegar fram och lägger iskallt in bollen i vänstra burgaveln. Segern känns nu given och samtliga röd-svarta börjar drömma sig tillbaka till förra helgens målkalas något som skulle bli ödesdigert eftersom Strövelstorp ville annorlunda. Matchen blir nu betydligt tuffare med mycket riv och slit men framförallt kamp och kramp. Minut 36 blir nattsvart då Strövelstorparna kämpar sig till två reduceringsmål och 2-3 som står sig halvleken ut.
Andra halvlek fortsätter även den i fightens tecken och framförallt är det hemmalaget som visar glöd. Redan 8 minuter in i andra halvlek kommer kvitteringen och matchen har fullständigt vänt. Tack och lov visar våra tjejer att även de har vilja och kämpar sig in i matchen som nu är en riktig kraftmätning i att inte vika ner sig. Hårt och tufft spel men utan de riktigt vassa chanserna och då händer det, Elin drar iväg ett chansskott som på något underligt sätt letar sig hela vägen in i mål. Tio minuter kvar och ledning 3-4 och trots ytterligare 6 minuters tillägg lyckas Farstorp/Hästveda hålla undan och ta tre poäng med sig hem. Glada men något sargade och lättade lämnar tjejerna planen för denna gång. En däckad Emilia, Ida skadad i foten och resten av laget med både blåmärke och rivsår.